Tikkanen ja Nygård istuvat vierekkäin kiviportaikossa

Mea Tikkanen ja Saija Nygård Tampereen Ylioppilasteatterin taiteelliseen johtoon

Tampereen Ylioppilasteatterille on valittu uusi taiteellinen johto. Tehtävässä aloittavat Mea Tikkanen ja Saija Nygård. Taiteellisen johdon vastuulla on tulevan kauden 2021–2022 ohjelmistotarjousten käsittely, ohjelmiston valinta yhteistyössä teatterin hallituksen kanssa sekä esitysten taiteellisessa prosessissa tukeminen.


Uudet taiteelliset johtajat ovat teatterin tuoreimpia jäseniä viime syksyn pääsykokeista, mutta kokemusta teatteriharrastuksesta on toki jo pidemmältä ajalta. Nygård ottaa uuden haasteen mielenkiinnolla vastaan.


”Olen innoissani lähdössä kantamaan vastuuta teatterimme taiteellisesta sisällöstä ja suunnasta. Mahdollisuus vaikuttaa taiteelliseen sisältöön kiehtoo ja inspiroi minua, minkä vuoksi tehtävään astuminen tuntuu mahtavalta tilaisuudelta. Olen tehnyt teatteria kymmenisen vuotta, suurimmaksi osaksi näyttelijänä, mutta kokemusta myös muista teatterin osa-alueista löytyy. Uutena jäsenenä uskon, että minulla on tuoretta näkökulmaa siitä, minkälaista ohjelmistoa teatterimme tällä hetkellä kaipaa.


Haasteenamme Mean kanssa tällä kaudella on myös koronan tuomat talousvaikeudet, jotka täytyy ottaa huomioon kaikissa päätöksissä. Uskon, että hyvällä yhteistyöllä ja sinnikyydellä sekä järkevillä ratkaisuilla saamme ensi vuodesta voittoisan, niin taiteellisesti kuin taloudellisestikin!” Nygård kertoo.


Myös Tikkanen odottaa innolla, että uusi taiteellinen johto pääsee valitsemaan teatterin tulevan kauden ohjelmistoa.


”On mahtavaa päästä valitsemaan ensi vuoden ohjelmistoa. Otan tehtävän kunnialla sekä innoissani vastaan. Olen tehnyt teatteria niin näyttelijänä, äänisuunnittelijana sekä muusikkona ja seurannut monenlaisia ohjelmiston valintaprosesseja, joten nyt on mahtavaa olla itse tekemässä sitä. Ensi vuoden ohjelmistosta toivoisin, että ohjelmisto olisi jäsenistön näköistä sekä monipuolista. Valintaprosessissa pidän mielessä jäsenet ja heidän toiveensa. Lisäksi toivoisin, että ensi vuoden ohjelmistossa voisimme tehdä kunnianhimoisia projekteja kaikesta epävarmuudesta huolimatta!” Tikkanen summaa.


Tampereen Ylioppilasteatterin ohjelmistohaku on auki 31.3.2021 asti. Haussa valitaan teoksia Tampereen Ylioppilasteatterin pääohjelmistoon kaudelle 2021–2022. Katso hakuohjeet täältä.