Esteettömyys ja saavutettavuus

 
Esteettömyys

Valitettavasti tila ei ole esteetön. Tila on vanha elokuvateatteri, ja tilassa on useita portaita, koska sali sijoittuu osittain katutason alapuolelle. Portaikoissa ei ole luiskia tai hissejä. Tilassa on myös kynnyksiä.

 
Liput

Lippujemme hinnat ovat pysyvästi edulliset. Pääohjelmiston näytelmissä peruslipun hinta on 15 € ja alennuslipun hinta 8 €. Alennuslippuun ovat oikeutettuja opiskelijat, työttömät, eläkeläiset sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöt. Klubitapahtumissa lippuhinnat vaihtelevat, mutta ovat silti edulliset. Järjestämme myös maksuttomia tapahtumia sekä Maksa mitä haluat -näytöksiä. Tullessasi teatteriin avustajan kanssa avustajan lippu on maksuton.

Lippuja näytelmiin voi varata sähköpostilla: varaukset@tayt.fi tai verkkosivujen lomakkeella.

 
Saapuminen

Tampereen Ylioppilasteatteri sijaitsee osoitteessa Itsenäisyydenkatu 12-14, 33500 Tampere. Pysäköintipaikkoja on läheisten katujen varsilla ja lähin pysäköintitalo on P-Tullintori. Tampereen joukkoliikenteen lähimmät bussipysäkit ovat Sorsapuisto (0510) aivan teatterin vieressä ja Sorsapuisto (0511) kadun toisella puolella. Myös ratikan pysäkit Sammonaukio ja Tulli löytyvät ihan läheltä.

 
 
Teatterilla

Saapuessasi teatterille asioit useimmiten ensimmäiseksi lipunmyynnissä. Lipunmyyntitiski sijaitsee tavallisesti joko eteisessä heti sisäänkäynnin vieressä tai portaikon alapäässä yleisölämpiössä. Lipunmyynnistä voit ostaa lipun tai lunastaa varaamasi lipun. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Yleisölämpiön vasemmalla seinustalla sisäänkäynnistä katsottuna sijaitsevat WC:t sekä naulakot. WC:t ovat sukupuolineutraalit.

Teatterissa on baari. Se on auki yleensä näytelmien väliajalla ja joskus myös ennen näytelmän alkua. Klubitapahtumissa baari on useimmiten koko ajan auki. Baarista voi ostaa erilaisia juomia, kuten kahvia, teetä, virvoitusjuomia ja olutta sekä pientä suolaista ja makeaa välipalaa, kuten karkkia tai sipsejä.

Huomioithan, että yhä useampi ihminen kärsii hajusteyliherkkyydestä. Tulethan tuoksutta!

Tampereen Ylioppilasteatteri on kaikenlaisesta syrjinnästä ja häirinnästä vapaa tila. Teemme aktiivisesti työtä yhdenvertaisuuden ja turvallisemman tilan puolesta. Annathan kaikille rauhan nauttia taiteesta omalla tavallaan.

 
Katsomossa

Teatterisaliin kuljetaan yleisölämpiön vasemmalla seinustalla olevasta ruskeasta ovesta. Näytelmän alkaessa lipunmyyjä tai näytelmän työryhmään kuuluva henkilö toivottaa yleisön tervetulleeksi ja ohjaa yleisön katsomoon. Esityssuunta ja katsomo eivät ole kiinteitä vaan ne ovat usein erilaiset eri näytelmissä ja tapahtumissa. Tavallisesti näytelmissä on nouseva katsomo, jossa osa istuimista on lattiatasossa ja osa portaittain nousevassa katsomossa. Paikkoja ei ole numeroitu vaan jokainen voi vapaasti valita oman paikkansa. Näytelmissä on tavallisesti väliaika, jonka ajaksi yleisö poistuu katsomosta. Katsomosta saa poistua myös kesken näytelmän, jos tuntee siihen tarvetta mistä tahansa syystä.

Näytelmissä saatetaan käyttää esimerkiksi voimakkaita ääniä, teatterisavua tai vilkkuvia valoja. Näistä ilmoitetaan yleisölle ennen näytelmää.

 

Kysy lisää esteettömyydestä ja saavutettavuudesta teatterisihteeriltä (sähköpostilla: teatterisihteeri@tayt.fi, puhelimella: 050 501 3923) tai lippuvarauksen yhteydessä.