Haemme ohjelmistoa kaudelle 2021–2022

Siirtäkäämme toiveikkaasti katse kohti tulevaisuutta, sillä haemme ohjelmistoomme esityksiä kaudelle 2021–2022! Pandemiasta johtuen tulevan kauden ohjelmistopaikkoihin vaikuttaa kuluvan kauden projektien mahdollinen siirtyminen tulevalle esityskaudelle. Tämän vuoksi voi olla mahdollista, että ohjelmistopaikkoja ei ole tarjolla yhtä monta kuin yleensä. Tulevan kauden ohjelmisto sijoittuu aikavälille syksy 2021 – kevät 2022. Tilanne elää, mutta niin täytyy myös teatterinkin jatkaa elämistään.


Haemme monipuolista, rohkeaa ja kunnianhimoista ohjelmistoa, joka on tekijöidensä näköinen. Valinnoillamme haluamme mahdollistaa jäsenistöllemme vaihtelevia näkökulmia teatterin työstämiseen.


Tarjoamme ohjaajillemme muunneltavissa olevan teatteritilan sekä innokkaat, aktiiviset ja taitavat harrastajamme kaikille tarvittaville esityksen osa-alueille. Tarjoamme apumme esityksen budjetoinnissa, aikataulutuksessa ja tuotannossa. Tampereen Ylioppilasteatteri sijaitsee hyvällä paikalla Tampereen keskustassa ja se tavoittaa katsojia ikään, sukupuoleen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Teatterimme on toiminut jo vuodesta 1960.


Marraskuun ensi-illaksi haemme esitystä, jonka työryhmä koostuisi pääosin syksyllä 2021 teatterille valittavista uusista jäsenistä kuitenkaan vanhoja jäseniä poislukematta. Marraskuun esityksen ohjaajalta toivomme pedagogisia taitoja, jotta hän voi kehittää uusien jäsenten taiteellisen työn osaamista. Marraskuun esityksen ohjaaja on osana teatterimme uusien jäsenten valintaa varsinkin näyttelijöiden osalta.


Toivomme, että liität palkkatoiveen hakemukseen. Teatterimme on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka toiminta rahoitetaan pääasiassa esitysten lipputuloilla ja erilaisilla avustuksilla. Matkakuluista voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. Kannustamme ulkopuolisen rahoituksen (esim. apurahan) hakemiseen. Huomioithan, että palkkaa voidaan maksaa ohjaajan lisäksi myös muille taiteellisesti päävastuullisessa tehtävässä toimiville. Produktiokohtaisen budjetin rajoissa palkka voidaan myös jakaa eri tekijöiden kesken.


Huomioithan, että teatterimme toimii harrastajavoimin. Jäsenistöstämme monet ovat työssäkäyviä tai opiskelijoita, jolloin harjoituskertoja on noin 30–40, suunnilleen 3–5 päivänä viikossa. Tilassa on mahdollista harjoitella sekä päivä- että ilta-aikaan työryhmän kesken sopien, mutta usein harjoitukset painottuvat arki-iltoihin.


Emme haastattele kaikkia hakijoita, joten panostathan hakemukseesi. Tarjoukset käsittelee Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto. Ohjelmistopäätöksen tekee lopulta teatterin hallitus taiteellisen johdon esityksen pohjalta.


Jos haluat ohjaukseesi osaavan, intohimoisen ja motivoituneen joukon, Tampereen Ylioppilasteatteri on sinun paikkasi!


HAKUOHJEET:


Kirjoita vapaamuotoinen ohjaustarjous, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat asiat:


Sinusta:


  • Esittele hieman itseäsi: kuvaile taiteilijaidentiteettiäsi ja työkokemustasi teatterin / esitystaiteen / tanssin / muun vastaavan alalta (liitä mukaan CV)
  • Palkkatoiveesi

Tarjoamastasi esityksestä:


  • Esityksen nimi / esityksen työnimi
  • Mistä esitys kertoo? Mitkä ovat sen keskeiset ajatukset? Miksi esitys on tärkeä tehdä?
  • Mikä on esityksen kohderyhmä?
  • Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
  • Arvioitu aikataulu, työsuunnitelma ja alustava budjetti
  • Tekijänoikeudet: mistä saatavilla ja selvitä tekijänoikeuskulut (tekstin tai mahdolliset musiikin tekijänoikeudet)
  • Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon (musiikki / lavastus / puvustus / valot / äänet)
  • Ohjelmistoon valittujen esitysten tarkka budjetti sekä harjoitus- ja esitysaikataulu tehdään yhdessä TaYT:n teatterisihteerin kanssa teatterin resurssit huomioiden.

Lähetä hakemuksesi 31.3.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: taiteellinenjohto@tayt.fi. Taiteellinen johto vastaa hakuajan puitteissa myös kysymyksiisi ohjelmistohakua koskien.


Ystävällisin terveisin,
Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto