Esittely

Tampereen Ylioppilasteatteri perustettiin 26.10.1960. Nykyisessä osoitteessaan Itsenäisyydenkadulla teatteri on toiminut vuodesta 1998 lähtien. Tunnelmalliset tilat 1950-luvulla rakennetussa entisessä elokuvateatteri Ilveksessä sijaitsevat kivenheiton päässä rautatieasemalta. TaYT on yksi Pirkanmaan merkittävimpiä harrastajateattereita. Teatterin ohjelmistossa nähdään monipuolisesti sekä rohkeita klassikkotekstien tulkintoja että ajankohtaisia kantaesityksiä.

 

Toiminta

Tampereen Ylioppilasteatteri edustaa tiedostavaa ja tinkimätöntä teatterin harrastamista. Tuotamme pääasiassa nuorista aikuisista koostuvan jäsenistömme voimin laadukasta teatteri- ja kulttuuritoimintaa Tampereella. Tarjoamme jäsenistöllemme hyviä harrastusmahdollisuuksia sekä korkeatasoista koulutusta. Kokeilemme avoimesti uusia toimintatapoja ja otamme ohjelmistollamme kantaa ajankohtaisiin asioihin ja ympäröivään yhteiskuntaan. Teemme esityksiä ennen kaikkea jäsenistömme tarpeista ja lähtökohdista käsin sekä innostamme jäsenistöämme luovaan ja kokeilevaan teatteriharrastukseen.

Tampereen Ylioppilasteatterin monipuoliseen ohjelmistoon kuuluvat niin perinteinen teatteri ja klassikkotekstien tulkinnat kuin nykyteatteri ja uudet teatterin muodot. Pääohjelmiston lisäksi teatterissa järjestetään myös erilaisia pienoisesityksiä sekä klubitapahtumia, ja jäsenistö keikkailee erilaisissa tilaisuuksissa teatterin ulkopuolella. Teatterin tiloja myös vuokrataan muille kulttuuritoimijoille.

Teatterin hallinnosta vastaa vuosittain jäsenistön keskuudesta valittava hallitus, joka vastaa ja tekee päätökset kaikesta teatterin toiminnasta. Hallituksen ohella teatterin juoksevia asioita hoitaa teatterisihteeri, joka on teatterin ainoa vakituinen palkattu työntekijä. Vuosittain jäsenistön keskuudesta valitaan myös taiteellinen johto, joka vastaa teatterin ohjelmiston suunnittelusta. Koko jäsenistön yhteisvoimin paitsi tuotetaan teatterille laadukasta ohjelmistoa myös pidetään huolta teatteritilasta ja nautitaan yhdessä harrastamisesta.

Tampereen Ylioppilasteatteri on vireä harrastajateatteri, joka toimii jäsentensä intohimolla. Monelle jäsenelle TaYT on toiminut tukena ja ponnahduslautana taide- ja kulttuurialan ammattilaisuuteen. TaYT järjestää syksyisin pääsykokeet, joilla teatteriin valitaan uusia jäseniä.