Tampereen Ylioppilasteatteri on vuonna 1960 perustettu harrastajateatteri.

Monipuoliseen ohjelmistoon kuuluvat niin perinteinen teatteri ja klassikkotekstien tulkinnat kuin nykyteatteri ja uudet teatterin muodot. Pääohjelmiston lisäksi teatterissa järjestetään myös mm. muutaman esityskerran pienoisesityksiä, improa, stand-uppia ja musiikkitapahtumia. Jäsenistö myös keikkailee erilaisissa tilaisuuksissa teatterin ulkopuolella.

 

Taiteellinen johto

Teatterin ohjelmiston suunnittelusta vastaa taiteellinen johto, jonka teatterin hallitus valitsee hakemusten perusteella vuosittain. Johdon tehtäviin kuuluu suunnitella ohjelmistoa jäsenten toiveet ja oppimistavoitteet huomioon ottaen, mutta myös suhteessa teatterikenttään. Taiteellinen johto tukee jäsenistöä heidän taiteellisessa toiminnassaan ja kannustaa heitä kehittämään osaamistaan ja kokeilemaan uutta.

 

Hallitus

TaYT:n hallitus vastaa ja tekee päätökset kaikesta teatterin toiminnasta ja päättää ohjelmiston valinnasta taiteellisen johdon ehdotuksen pohjalta. Hallitus koostuu 5-8 jäsenestä, joihin kuuluvat puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja. Hallitus valitaan vuosittain jäsenistölle avoimessa yleiskokouksessa.

 

Teatterisihteeri

TaYT:n ainoa palkattu työntekijä on teatterisihteeri, joka hoitaa teatterin juoksevia asioita ja huolehtii teatterin toimivuudesta kokonaisuudessaan yhdessä hallituksen kanssa. Teatterisihteeri on myös usein yhteys- tai edustushenkilö teatterin ulkopuolisiin toimijoihin.

 

Jäsenistö

Jäsenistöön kuuluu niin vasta teatteriharrastuksen aloittaneita kuin vanhoja konkareita. Suurin osa jäsenistöstä on näyttelijöitä, mutta jäsenistöön kuuluu niin ohjaamisen, kirjoittamisen, ääni- ja valosuunnitellun, tuottamisen, lavastuksen, graafisen suunnittelun, tiedottamisen, musiikin, puvustamisen harrastajia. Jokaisella on mahdollisuus kokeilla teatterin tekoa monipuolisesti erilaisissa tehtävissä.

Pääasiallista toimintaa teatterissamme on esitysten tuottaminen, mutta jäsenistön voimin hoidetaan teatterissa myös siivous, kunnostaminen, keikkailu, myyntitoiminta sekä muut mahdolliset varainhankintaan ja teatterin muuhun toimintaan liittyvät toimet. Järjestämme jäsenistölle myös erilaisia kursseja tai mahdollistamme osallistumisen muiden toimijoiden järjestämille kursseille, että jäsenet voisivat kehittää omia taitojaan. Toimintaamme kuuluvat perus yhdistys- ja teatteriharrastustoiminnan lisäksi myös yhteiset illanvietot, juhlat ja tapaamiset.

Värikästä jäsenistöä yhdistää kunnianhimoinen teatterin teko ja yhdessä toimimisen ilo. TaYT:lle valitaan uusia jäseniä vuosittain syyskuun alkupuolella. Jäseneksi pääsyn kriteereinä ovat täysi-ikäisyys ja halu sitoutua teatterin tekemiseen kokonaisvaltaisesti.