JEPPE NIILONPOIKA 9.12.2022-15.1.2023

Miksi Jeppe juo?


Tätä pohti muuan näytelmäkirjailija, Ludvig Holberg, Tanskassa jo vuonna 1722. Nyt kysymykseen on lähdetty etsimään vastausta Tampereen Ylioppilasteatterilla, kun työryhmä tarttuu tähän ajattomaan klassikkoon.


Mitä käy kun valtarakenteet heitetään päälaelleen, kun kurja ja kovaonninen Jeppe päihtyy niin pullosta kuin vallasta? Näytelmä ei päästä katsojaansa helpolla vaan kutsuu tutkimaan alkoholikulttuurimme kääntöpuolia. Paroni, Narri ja muut Jepen ystävät pitävät huolen, että tämä kavalkaadi live-bändeineen puhututtaa varmasti vielä pitkään.


Löytyykö vastaus tähän jo 300 vuotta sitten esitettyyn kysymykseen?ESITYSAJAT


Pe 9.12.2022 klo 19

Su 11.12.2022 klo 19

Ma 12.12.2022 klo 19

Ke 14.12.2022 klo 19

To 15.12.2022 klo 19


La 7.1.2023 klo 19

Su 8.1.2023 klo 19

Ma 9.1.2023 klo 19 (maksa mitä haluat)

Ke 11.1.2023 klo 19 (maksa mitä haluat)

To 12.1.2023 klo 19

Pe 13.1.2023 klo 19

La 14.1.2023 klo 19

Su 15.1.2023 klo 19


LIPUT


Peruslippu 18€

Alennuslippu 10€  (opiskelija, työtön, varushenkilö, eläkeläinen…)

Ryhmäalennus 8€ (minimissään 10 hlö)

SYTY-jäsen ja teatteriala 6€


OSTA LIPUT (Kide App)Maksa mitä haluat näytökset


Maksa mitä haluat näytökset tarkoittavat sitä, että voit tukea teatteria juuri haluamallasi summalla! Maksa mitä haluat näytökset ovat: ma 9.1.2023 klo 19 & ke 11.1.2023 klo 19. 


VARAA LIPUT MAKSA MITÄ HALUAT – NÄYTÖKSEENTYÖRYHMÄ


Ohjaus ja dramatisointi – Pyry Joki

Apulaisohjaus – Katariina Laaksonen 

Tuotanto – Iris Mikkonen, Tittamari Paavola, Minna Arpiainen & Jessica Leino

Viestintä –  Minna Arpiainen

Graafinen suunnittelu – Tittamari Paavola & Aalto Puutio

Valokuvaus – Aalto Puutio

Videokuvaus – Oiva Suonio & Minna Arpiainen

Videoeditointi – Julia Räsänen

Lavastus – Aava ”Mimi” Joki, Aapeli Niiranen & Jasse Varjola

Puvustus – Hilla Mäkelä & Sanni Huttunen

Maskeeraus – Essi Linna & Meri Paakkola

Koreografia – Katariina Laaksonen & Mira Isokallio

Äänisuunnittelu ja sävellys – Lena Patta & Mikko Kaasinen

Valosuunnittelu – Oiva Suonio

Taiteelliset kummit – Elli Kujansuu & Natalia Hauta
Taiteellinen assistentti – Veeti Vekola 


Esiintyjät:

Anni Samulinen, Anton Hård, Hilda Kokkola, Ilona Orava, Jesse Tarvainen, Joona Lumitähti, Jukka Korri, Laura Korpikunnas, Mira Isokallio, Nadja Mikkola, Preeti Pesä, Tino Karttunen, Ville Porkka & Yasmin Iacovone


Kuoro:

Aapeli Niiranen, Ea Hautala, Laura Korpikunnas, Ilona Orava, Yasmin Iacovone, Mira Isokallio & Nadja Mikkola


Bändi:

Huilu – Ea Hautala 

Rummut – Joonas Ahonen 

Piano & kitara – Lena Patta

Piano – Aalto Puutio

Viulu – Reetta Niku, Sonja Vartonen & Yasmin IacovoneSISÄLTÖVAROITUKSETRiippuvuus, addiktiot, päihteet, kuolema, kuoleman uhka, väkivallan kuvasto, vilkkuvat valot & seksuaalinen häirintä


Suositusikäraja 13 vuottaTURVALLINEN TEATTERIVIERAILUTampereen Ylioppilasteatterin katsomossa on 70 paikkaa. Varmista paikkasi ostamalla liput ennakkoon. (Teatterissamme on mahdollista maksaa kortilla ja käteisellä.)


Teatterissamme noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Meillä on nollatoleranssi häirintään ja epäasialliseen kohteluun. Ongelmatilanteiden ilmaantuessa puutumme asiaan


Teatterin toiminnassa huomioimme alueelliset koronaohjeet. Teatterin WC-tiloissa on käsienpesumahdollisuus sekä saatavilla on käsidesiä. Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Otathan muut kävijät huomioon, etkä tule teatteriesitykseen sairaana. ESTEETTÖMYYSTeatterin tila on valitettavasti esteellinen lukuisine portaineen ja kynnyksineen. Teatterillamme ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli mukaan tulee avustaja. Avustajan lippu on maksuton. Tarkempia esteettömyys- ja saavutettavuustietoja saat teatterisihteeriltä: teatterisihteeri@tayt.fi


Teatterissamme on sukupuolineutraalit WC-tilat.


Tampereen Ylioppilasteatterin Ohjelmistohaku 2022-2023


Nyt on aika kaivaa suunnitelmat pöytälaatikoista, asettaa katse kohti parrasvaloja ja hakea Tampereen ylioppilasteatterin esityskaudelle 2022-2023!

Haussa on auki kolme pääohjelmistopaikkaa. Tulevan kauden ohjelmisto sijoittuu aikavälille syksy 2022 – kevät 2023. Ensimmäinen ensi-ilta näkee yleisönsä marraskuussa ja kauden viimeinen huhtikuussa.

Haemme tasokasta, värikästä ja kunnianhimoista ohjelmistoa, joka innostaa sekä tekijöitänsä että yleisöä. Haluamme mahdollistaa jäsenillemme tilaisuuden tehdä monipuolista teatteria, sekä tarjota yleisölle vaikuttavia esityksiä ja mieleenpainuvia kokemuksia. Ohjaajalle tarjoamme muovautuvan teatteritilan, apua produktion budjetoinnissa, aikataulutuksessa ja tuotannossa sekä tietysti aktiiviset harrastajamme. Haemme teatteriimme joka vuosi sekä näyttelijöitä että suunnittelijoita, joten tekijöitä löytyy joka tehtävään. Tampereen ylioppilasteatteri sijaitsee erinomaisella paikalla Tampereen keskustassa ja se tavoittaa monipuolisesti erilaista yleisöä.

Hakemukseen tulee liittää palkkatoive, sillä teatterimme on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka toiminta rahoitetaan pääasiassa esitysten lipputuloilla ja erilaisilla avustuksilla. Esimerkiksi matkakuluista voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. Kannustamme ulkopuolisen avustuksen (esim. apurahan) hakemiseen. Produktiokohtaisen budjetin rajoissa palkka voidaan jakaa myös useamman eri tekijän kesken. Palkkaa voidaan ohjaajan lisäksi maksaa myös muille taiteellisessa päävastuussa toimiville.

Tampereen ylioppilasteatteri on aktiivinen harrastajateatteri, jonka jäsenistö koostuu moniosaajista. Teatteriltamme löytyy tekijät kaikkiin esityksen osa-alueisiin. Harjoitusaikataulut sovitaan työryhmän kesken, mutta harjoitukset ajoittuvat yleensä arki-illoille. Harjoituskertoja on noin 30-40, jolloin harjoituksia olisi noin 3-5 päivänä viikossa.

Emme haastattele kaikkia hakijoita, panostathan siis hakemukseesi! Hakemukset käsittelee ja haastattelut järjestää taiteellinen johto. Lopullisen päätöksen tekee teatterimme hallitus. On valintasi sitten täysin uusi näytelmäteksti tai aina uudelleen innostava klassikko, haluamme vastaanottaa hakemuksesi ja kuulla suunnitelmastasi! Jos haluat lisätietoa Tampereen ylioppilasteatterista, vieraile nettisivuillamme osoitteessa: www.tayt.fi.HAKUOHJEET
Kirjoita vapaamuotoinen ohjaustarjous, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat asiat:


Sinusta


● Esittele hieman itseäsi: kuvaile taiteilijaidentiteettiäsi ja työkokemustasi teatterin /esitystaiteen / tanssin / muun vastaavan alalta (liitä mukaan CV)
● PalkkatoiveesiTarjoamastasi esityksestä● Esityksen nimi / esityksen työnimi
● Mistä esitys kertoo? Mitkä ovat sen keskeiset ajatukset? Miksi esitys on tärkeä tehdä?
● Mikä on esityksen kohderyhmä?
● Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
● Arvioitu aikataulu, työsuunnitelma ja alustava budjetti
● Tekijänoikeudet: mistä saatavilla ja selvitä tekijänoikeuskulut (tekstin tai mahdolliset musiikin
tekijänoikeudet)
● Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon (musiikki /
lavastus / puvustus / valot / äänet)
● Ohjelmistoon valittujen esitysten tarkka budjetti sekä harjoitus- ja esitysaikataulu tehdään
yhdessä TaYT:n teatterisihteerin kanssa teatterin resurssit huomioiden.Lähetä hakemuksesi 30.4.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: taiteellinenjohto@tayt.fi. Taiteellinen johto vastaa hakuajan puitteissa myös kysymyksiisi ohjelmistohakua koskien

Ystävällisin terveisin,

Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto