PIDENNETTY HAKUAIKA: Tampereen Ylioppilasteatterin Ohjelmistohaku 2023-2024Haussa on auki kolme pääohjelmistopaikkaa. Tulevan kauden ohjelmisto sijoittuu aikavälille syksy 2023 – kevät 2024. Ensimmäinen ensi-ilta näkee yleisönsä marraskuussa ja kauden viimeinen huhtikuussa.Etsimme arastelematonta, epäsovinnaista ja herkkää ohjelmistoa, joka innostaa tekijöitään ja yleisöään, nyrjäyttää ja lohduttaa. Haluamme mahdollistaa jäsenillemme tilaisuuksia tehdä moni-ilmeistä teatteria, kokeilla, leikkiä ja kehittyä yhdessä.

Ohjaajalle tarjoamme muovautuvan teatteritilan, apua produktion budjetoinnissa, aikataulutuksessa ja tuotannossa sekä tietysti innokkaat harrastajamme. Tampereen ylioppilasteatteri toimii kiehtovissa ja avarissa tiloissa aivan Tampereen keskustassa, jossa tavoitamme monenlaista erilaista yleisöä.


Teatterimme on aktiivinen harrastajateatteri, jonka jäsenistö koostuu taiteiden moniosaajista. Haemme teatteriimme joka vuosi sekä näyttelijöitä että suunnittelijoita, joten tekijöitä löytyy joka toimeen. Harjoitusaikataulut sovitaan työryhmän kesken, mutta harjoitukset ajoittuvat yleensä arki-illoille. Harjoituskertoja on noin 30-40, jolloin harjoituksia produktioissa on noin 3-5 päivänä viikossa.

Liitä hakemukseen palkkatoive: teatterimme on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka toiminta rahoitetaan pääasiassa esitysten lipputuloilla ja erilaisilla avustuksilla. Esimerkiksi matkakuluista voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. Kannustamme ulkopuolisen avustuksen (esim. apurahan) hakemiseen. Produktiokohtaisen budjetin rajoissa palkka voidaan jakaa myös useamman eri tekijän kesken. Palkkaa voidaan ohjaajan lisäksi maksaa myös muille taiteellisessa päävastuussa toimiville.


Emme haastattele kaikkia hakijoita, panostathan siis hakemukseesi! Hakemukset käsittelevät ja haastattelut järjestävät taiteelliset vastaavat. Lopullisen päätöksen tekee teatterimme hallitus. On valintasi sitten täysin uusi näytelmäteksti, uudelleenvirkistelty klassikko tai jotain aivan muuta, haluamme vastaanottaa hakemuksesi ja kuulla suunnitelmastasi! Jos haluat lisätietoa Tampereen ylioppilasteatterista, vieraile nettisivuillamme osoitteessa: www.tayt.fi.


HAKUOHJEET


Kirjoita vapaamuotoinen ohjaustarjous, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat asiat:


SINUSTA

● Esittele hieman itseäsi: kerro, millainen olet taiteen tekijänä ja kuvaile työkokemustasi teatterin, esitystaiteen, tanssin tai muun vastaavan alalta. Liitä mukaan CV!
● Palkkatoiveesi


TARJOAMASTASI TEOKSESTA

● Teoksen nimi tai työnimi
● Mistä teos kertoo? Millainen se on temaattisesti?

● Miksi haluat tehdä teoksen?

● Millaisin työtavoin teos syntyy?
● Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
● Arvioitu aikataulu, työsuunnitelma ja alustava budjetti
● Tekijänoikeudet: mistä saat tekijänoikeudet tekstiin tai musiikkiin ja millaisin kuluin?
● Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon! (musiikki /
lavastus / puvustus / valot / äänet)
● Ohjelmistoon valittujen esitysten tarkka budjetti sekä harjoitus- ja esitysaikataulu tehdään
yhdessä TaYT:n teatterisihteerin kanssa teatterin resurssit huomioiden.


Lähetä hakemuksesi 31.3.2023 klo. 23.59 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: tayt.taiteellinenjohto@gmail.com. Samasta osoitteesta tavoitat taiteelliset vastaavat Tinon ja Aalton, mikäli sinulla on kysyttävää tai ihmeteltävää!Innoissaan odottaen,

Tampereen Ylioppilasteatterin taiteelliset vastaavat Tino ja Aalto