Teatterin taiteelliset johtajat Sarah Nikolov ja Sanni Pakanen poseeraavat iloisina teatterin portaikossa.

Sarah Nikolov ja Sanni Pakanen Tampereen Ylioppilasteatterin taiteelliseen johtoon

Tampereen Ylioppilasteatterille on valittu uusi taiteellinen johto. Tehtävässä aloittavat Sarah Nikolov ja Sanni Pakanen. Taiteellisen johdon vastuulla on tulevan kauden 2020–2021 ohjelmistotarjousten käsittely, ohjelmiston valinta yhteistyössä teatterin hallituksen kanssa sekä esitysten taiteellisessa prosessissa tukeminen.


Sanni Pakanen on ollut Tampereen Ylioppilasteatterin jäsen vuodesta 2016. Hän on ehtinyt olla mukana jo useassa produktiossa näyttämöllä. Pakanen odottaa mielenkiinnolla, mitä uusi rooli taiteellisessa johdossa tuo mukanaan.


”Olen päässyt tekemään jo useamman vuoden taidetta ylioppilasteatterissa näyttelijän näkökulmasta, joten olen innoissani, kun pääsen nyt näkemään toimintaa taiteellisen johdon silmin. Erityisen innoissani olen myös siitä, että pääsen toteuttamaan tehtävää pitkäaikaisen ystäväni kanssa, jonka kanssa olemme nyt valmiit viemään ystävyytemme uudelle tasolle. Koen tehtävän todella vastuulliseksi ja otan sen kunnialla vastaan. Odotan tulevalta ohjelmistolta ajankohtaisia aiheita, rohkeutta, monipuolisuutta ja yllätyksiä! Uskon, että teatterissamme nämä kaikki voivat toteutua kunnianhimoisten tekijöiden ansiosta”, Pakanen kertoo.


Sarah Nikolov odottaa työparinsa tavoin uutta tehtäväänsä innolla. Nikolov tuli Tampereen Ylioppilasteatterin jäseneksi syksyllä 2019, jolloin hän teki myös debyyttinsä TaYT:n lavalla.


”Teatterimaailma on ollut läheinen osa elämääni nuoruudesta asti, myös lähinnä näyttelijän vinkkelistä. Olen tuore teatterimme jäsen, mutta sen ohjelmisto on minulle pidemmältä ajalta jo tuttua. Tampereen Ylioppilasteatteri on vetänyt minut katsomaan kiehtovia esityksiään. Kuten Sanni toivoo tulevalta kaudelta ajankohtaisuutta ja rohkeutta, sitä tiedän teatterimme antaneen ja toivon antavan myös jatkossa, sekä vetävän puoleensa monenlaista kohdeyleisöä. Taiteellinen johtajuus on uusi tapa minulle työskennellä teatterin parissa. Olen tästä vastuullisesta tehtävästä otettu ja innolla odotan millaiseksi taiteen temmellyskentäksi teatterimme muovautuu kaudella 2020–2021”, Nikolov kuvailee.


Tampereen Ylioppilasteatterin ohjaustarjoushaku on auki 31.3.2020 asti. Haussa valitaan kolme teosta Tampereen Ylioppilasteatterin pääohjelmistoon kaudelle 2020–2021. Katso hakuohjeet täältä.