Ohjaustarjoushaku kaudelle 2018 – 2019 on nyt alkanut

HAKUILMOITUS // Tampereen Ylioppilasteatterin ohjaustarjoushaku 2018–2019

 

Haemme ohjelmistoomme neljää esitystä kaudelle 2018–2019.

 

Esitysten ensi-illat tulevat ajoittumaan lähtökohtaisesti marraskuulle 2018, helmikuulle 2019 sekä huhtikuulle 2019. Neljäs mahdollinen ohjelmistopaikka on syyskuu 2018 – mutta otathan huomioon, että tuolloin harjoituskausi tulee olemaan todennäköisesti lyhyempi (1 kk), ja iso osa jäsenistöstämme on kesän (harjoituskauden aikana) muualla, jolloin työryhmän kokoaminen vaatii kenties suurempia ponnistuksia sinulta esityksen ohjaajana.

 

Haemme monipuolista ja rohkeaa ohjelmistoa, jossa näkyy tekijöidensä kädenjälki. Jäsenistömme koostuu kunnianhimoisista tekijöistä, jotka ovat taitavia teatterin eri osa-alueilla. Tampereen Ylioppilasteatteri sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Tampereen keskustassa ja tavoittaa katsojia ikään, sukupuoleen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta.

 

Emme haastattele kaikkia hakijoita ennen päätösten tekemistä, panosta siis hakemukseesi. Teemme karsintaa hakemusten perusteella, joten muotoile hakemuksesi huolellisesti myös alustavan budjetin osalta. Huomioithan, että teatterimme pyörii harrastajavoimin, joista monet ovat työssäkäyviä tai opiskelijoita, jolloin harjoituskerrat ovat noin 30–40 kertaa, mieluiten 3-5 kertaa viikossa.

 

Marraskuun ensi-illaksi haemme esitystä, jonka työryhmä koostuisi pääosin syksyllä 2018 teatterille valittavista uusista jäsenistä. Myös teatterimme vanhat jäsenet olisivat tervetulleita marraskuun produktioon. Marraskuun esityksen ohjaajalta toivomme pedagogisia taitoja, jotta tämä voisi kehittää näyttelijäntyön sekä muun taiteellisen työn osaamista teatterissamme. Perinteisesti marraskuun esitykseen panostetaan kauden avaavana esityksenä paljon, ja toivomme sen olevan puhutteleva kokonaisuus niin tekijöille kuin yleisöllekin.

 

Sekä helmikuussa että huhtikuussa ensi-iltansa saavat produktiot ovat yleensä työryhmäkooltaan pienempiä produktioita. Esitykset ovat tällöin intiimimpiä kuin marraskuun suuren työryhmän produktio. Työryhmien kokoihin voivat vaikuttaa esimerkiksi kevään kouluhaut.

 

Mitä me voimme tarjota sinulle ohjaajana?

Monipuolisen ja muunneltavissa olevan teatteritilan, jossa on tehty viime vuosina paljon teknisiä perusparannustoimenpiteitä sekä innokkaat ja riskejä pelkäämättömät harrastajat. Lisäksi saat avuksesi esityksen budjetoinnissa ja aikataulutuksessa teatterisihteerimme ja tuotannosta kiinnostuneet jäsenemme.

Toivomme, että liität palkkatoiveen hakemukseen. Lisäksi kannustamme ulkopuolisen rahoituksen (esim. apurahan) hakemiseen, ja myös teatterisihteerimme auttaa rahoituksen hakemisessa tarvittaessa, mikäli tarjouksesi hyväksytään ohjelmistoon. Teatterimme on ennen kaikkea harrastajateatteri ja toimii lähinnä erilaisten avustusten avulla. Otathan tämän huomioon palkkatoiveessasi ja esityksen budjettia laatiessasi.

 

Tarjoukset käsittelee Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto.

Ohjelmistopäätöksen tekee lopulta teatterin hallitus taiteellisen johdon esityksen pohjalta.

 

OHJAUSTARJOUKSEN HAKUOHJEET:

 

Kirjoita vapaamuotoinen ohjaustarjous, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat asiat:

 

Sinusta:

  • Esittele hieman itseäsi ja työkokemustasi teatterin / esitystaiteen / tanssin / muun vastaavan alalta (liitä mukaan CV)
  • Palkkatoiveesi

 

Tarjoamastasi esityksestä:

  • Esityksen nimi / esityksen työnimi
  • Mistä esitys kertoo? Mitkä ovat sen keskeiset ajatukset?
  • Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
  • Arvioitu aikataulu, työsuunnitelma ja alustava budjetti
  • Tekijänoikeudet: mistä saatavilla ja selvitä tekijänoikeuskulut (tekstin tai mahdolliset musiikin tekijänoikeudet)
  • Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon (musiikki / lavastus / puvustus / valot / äänet).

 

Ohjelmistoon valittujen esitysten tarkka budjetti sekä harjoitus- ja esitysaikataulu tehdään

yhdessä TaYT:n teatterisihteerin kanssa teatterin resurssit huomioiden.

 

Lähetä hakemuksesi 28.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen: taiteellinenjohto@tayt.fi. Taiteellinen johto vastaa hakuajan puitteissa myös kysymyksiisi ohjaustarjoushakua koskien.

 

Ystävällisin terveisin,

 

Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto

Ella Numminen, Aksu Piippo ja Arttu Soilumo