Haemme ohjelmistoa kaudelle 2020–2021

OHJAUSTARJOUSHAKU TAMPEREEN YLIOPPILASTEATTERIN KAUDEN 2020–2021 OHJELMISTOON


Haemme ohjelmistoomme kolmea esitystä kaudelle 2020–2021. Esitysten ensi-illat tulevat ajoittumaan lähtökohtaisesti marraskuulle 2020, helmikuulle 2021 sekä huhtikuulle 2021.


Haemme monipuolista, rohkeaa ja kunnianhimoista ohjelmistoa, joka on tekijöidensä näköinen. Valinnoillamme haluamme mahdollistaa jäsenistöllemme vaihtelevia näkökulmia teatterin työstämiseen.


Tarjoamme ohjaajillemme muunneltavissa olevan teatteritilan sekä innokkaat, aktiiviset ja taitavat harrastajamme kaikille tarvittaville esityksen osa-alueille. Tarjoamme apumme esityksen budjetoinnissa, aikataulutuksessa ja tuotannossa. Tampereen Ylioppilasteatteri sijaitsee hyvällä paikalla Tampereen keskustassa ja tavoittaa katsojia ikään, sukupuoleen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Teatterimme on toiminut jo vuodesta 1960.


Marraskuun ensi-illaksi haemme esitystä, jonka työryhmä koostuisi pääosin syksyllä 2020 teatterille valittavista uusista jäsenistä kuitenkaan vanhoja jäseniä poislukematta. Marraskuun esityksen ohjaajalta toivomme pedagogisia taitoja, jotta hän voi kehittää uusien jäsenten taiteellisen työn osaamista. Marraskuun esityksen ohjaaja on osana teatterimme uusien jäsenten valintaa varsinkin näyttelijöiden osalta.


Toivomme, että liität palkkatoiveen hakemukseen. Teatterimme on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka toiminta rahoitetaan pääasiassa esitysten lipputuloilla ja erilaisilla avustuksilla. Otathan tämän huomioon palkkatoiveessasi ja esityksen budjettia laatiessasi. Koska kyseessä on harrastajateatteri, voimme maksaa palkkaa 500–1500 € produktiota kohden. Palkkaukseen vaikuttaa työkokemus ja koulutus. Matkakuluista voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. Kannustamme ulkopuolisen rahoituksen (esim. apurahan) hakemiseen. Huomioithan, että palkkaa voidaan maksaa ohjaajan lisäksi myös muille taiteellisesti päävastuullisessa tehtävässä toimiville. Produktiokohtaisen budjetin rajoissa palkka voidaan myös jakaa eri tekijöiden kesken.


Huomioithan, että teatterimme toimii harrastajavoimin. Jäsenistöstämme monet ovat työssäkäyviä tai opiskelijoita, jolloin harjoituskertoja on noin 30–40, suunnilleen 3–5 viikossa. Tilassa on mahdollista harjoitella sekä päivä- että ilta-aikaan työryhmän kesken sopien, mutta usein harjoitukset painottuvat arki-iltoihin.


Emme haastattele kaikkia hakijoita, joten panostathan hakemukseesi. Tarjoukset käsittelee Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto. Ohjelmistopäätöksen tekee lopulta teatterin hallitus taiteellisen johdon esityksen pohjalta.


Jos haluat ohjaukseesi osaavan, intohimoisen ja motivoituneen joukon, Tampereen Ylioppilasteatteri on sinun paikkasi!


OHJAUSTARJOUKSEN HAKUOHJEET:


Kirjoita vapaamuotoinen ohjaustarjous, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat asiat:


Sinusta:


  • Esittele hieman itseäsi: kuvaile taiteilijaidentiteettiäsi ja työkokemustasi teatterin / esitystaiteen / tanssin / muun vastaavan alalta (liitä mukaan CV)
  • Palkkatoiveesi

Tarjoamastasi esityksestä:


  • Esityksen nimi / esityksen työnimi
  • Mistä esitys kertoo? Mitkä ovat sen keskeiset ajatukset? Miksi esitys on tärkeä tehdä?
  • Mikä on esityksen kohderyhmä?
  • Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
  • Arvioitu aikataulu, työsuunnitelma ja alustava budjetti
  • Tekijänoikeudet: mistä saatavilla ja selvitä tekijänoikeuskulut (tekstin tai mahdolliset musiikin tekijänoikeudet)
  • Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon (musiikki / lavastus / puvustus / valot / äänet)
  • Ohjelmistoon valittujen esitysten tarkka budjetti sekä harjoitus- ja esitysaikataulu tehdään yhdessä TaYT:n teatterisihteerin kanssa teatterin resurssit huomioiden.

Lähetä hakemuksesi 31.3.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: taiteellinenjohto@tayt.fi. Taiteellinen johto vastaa hakuajan puitteissa myös kysymyksiisi ohjaustarjoushakua koskien.


Ystävällisin terveisin,


Sarah Nikolov ja Sanni Pakanen

Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto