Mama: Järki ja tunteet (tiivistelmä)

Järki ja tunteet (tiivistelmä) tiivistää Jane Austenin teoksen sanoihin järki, rakkaus, suru, sääli  ja typeryys. Näiden sanojen lisäksi näyttämöllä nähdään toistettuja ja tiivistettyjä romanttisia tapahtumia ja kohtauksia.
“Järki tarkoittaa kykyä erityisesti vaativiin älyllisiin toimintoihin, ajattelu- ja käsityskykyä. Käsitettä käytetään kuvaamaan myös tietoisen mielen terveyttä ja harkintakykyä sekä järkevää, järkiperäistä ajattelua, järjellisyyttä.” (Wikipedia)
“Tunne on jonkin ärsykkeen aiheuttama lyhytaikainen kokemus tai reaktio. Yleensä tunne herää sosiaalisissa tilanteissa, ajattelun tai tavoitteiden yhteydessä. Tunteet voivat olla perinnöllisiä, kaikissa kulttuureissa ilmeneviä universaaleja tunteita. Näitä ovat esimerkiksi pelko, inho ja rakkaus. Tunteet ohjaavat ihmisen toimintaa motiivien, tavoitteiden ja tiedonkäsittelyn ohella. Tunteet edistävät ihmisen sopeutumista ympäristöön, kuten sosiaalisiin – tai uhkaaviin tilanteisiin. Tunteet ovat myös verbaalinen kommunikaatiokanava, viestinnän väline.” (Wikipedia)
“En ole koskaan ennen nähnyt noin rakastunutta nuorta naista!” (Austen 1811)
“Suojattini, kuten häntä nimitätte, on järkevä mies, ja järkevyys viehättää minua aina, niin, Marianne, jopa kolmen- ja neljänkymmenen välillä olevassa miehessäkin.” (Austen 1811)
“Isabella Swan, I promise to love every moment of for ever. Would you do me the extraordinery honour of marrying me?” (Meyer 2007)
ESITYKSET
lauantaina 23.2.2013 klo 19
sunnuntaina 24.3.2013 klo 16
lauantaina 9.3.2013 klo 19
TYÖRYHMÄ

 

Ohjaus: Marleena Huuhka.
Lavalla: Taru Huokkola, Paula Sillman, Marko Taiminen ja Jenna Teinilä.
LIPUT 
Vapaa pääsy

MIKÄ ON MAMA?

Tampereen Ylioppilasteatterilla on perinteisesti nähty MaMa-esityksiä, jotka ovat jäsenten omia pienoisesityksiä ja ne voivat olla mitä vain. MaMa tulee sanoista Masentava Maanantai. Jäsenten omat esitykset tapasivat olla aina ennen maanantaisin. Nykyään jäsenten omia esityksiä voi olla minä tahansa päivänä, mutta perinteikäs ja suuhunsopiva termi “MaMa” on jäänyt käyttöön. MaMa-esityksiin on vapaa pääsy.