Maailman teatteripäivän julistus 2021

Maailman teatteripäivän julistus 2021 – 27. maaliskuuta

Helen Mirren. Photo: Trevor Leighton.

Julistuksen laatija: Helen MIRREN, Iso-Britannia
Teatteri-, elokuva- ja televisionäyttelijä


Suomennos: Teatterin tiedotuskeskus TINFO


Maailman teatteripäivän julistus vuonna 2021 Helen MIRREN


”Esittävät taiteet elävät kovia aikoja. Monet taiteilijat, käsityöläiset ja tekniset työntekijät ovat joutuneet kamppailemaan alalla, joka jo muutenkin on täynnä epävarmuutta.


Kenties juuri jatkuvassa epävarmuudessa eläminen on auttanut heitä nokkeluudellaan ja rohkeudellaan selviytymään pandemiasta muita paremmin.


Näissä uusissa olosuhteissa heidän mielikuvituksensa on saanut aikaan kekseliäitä, viihdyttäviä ja tunteikkaita tapoja kommunikoida, myös internetin välityksellä.


Ihmiset ovat kertoneet toisilleen tarinoita niin kauan kuin he ovat olleet tällä planeetalla. Hieno teatterikulttuurimme tulee elämään täällä yhtä kauan kuin mekin.


Kirjoittajien, suunnittelijoiden, tanssijoiden, laulajien, näyttelijöiden, muusikoiden ja ohjaajien luovuus ei koskaan tule tukahtumaan. Tämä luovuus tulee pian uusin voimin kukoistamaan ja auttamaan meitä ymmärtämään paremmin maailmaa, jonka yhdessä jaamme.


Maltan tuskin odottaa!”


Brittiläinen Helen Mirren on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista näyttelijöistä. Hänen kansainvälinen uransa ulottuu teatterinäyttämöiltä elokuviin ja televisioon, ja hän on voittanut useita palkintoja vahvoista ja monipuolisista rooleistaan, mukaan lukien Oscar-palkinto vuonna 2007 pääosasta elokuvassa The Queen. Mirrenin teatterityö on käsittänyt lukuisia rooleja Kansallisteatterissa Lontoossa, West Endissä ja esimerkiksi Royal Shakespeare Companyssa. Näyttelijä sai vuonna 2003 Englannin kuningattaren myöntämän Dame arvonimen.


www.helenmirren.com