“KULISSEISTA KADULLE?” -VARAINKERUUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT!

Varainkeruukampanja ”Kulisseista Kadulle” on päättynyt. Keräys alkoi 21.1.2022 ja päättyi 20.4.2022. Lahjoitukset käytettiin ensisijaisesti kattamaan teatteri tilamme vuokranmaksu (kahden kuukauden vuokra) ja toissijaisesti teatterisihteerin palkkakulujen tukemiseen. Lahjoittajien avulla mahdollistettiin teatterin vuokranmaksukyky ja toiminnan jatkuminen. Kiitos tuhannesti kaikille lahjoittajille! ♥


Tampereen Ylioppilasteatteri aloitti perjantaina 21.1.2022 pienkeräyksen teatteritoiminnan tukemiseksi ja pienkeräyksen ympärille rakentui varsinainen varainkeruukampanja, joka kulki nimellä “Kulisseista kadulle?”


Kampanja oli käynnissä 20.4.2022 asti. Tänä aikana teatterimme sosiaalisen median kanavissa julkaistiin muistoja ja tärkeitä hetkiä TaYT:n jäseniltä läpi vuosien seuraajiemme nähtäviksi. Kutsuimme myös kaikki katsojat ja kävijät mukaan muisteloihin teatterimme hyväksi.


Kampanjanjassa käytettiin hashtageja #kulisseistakadulle #taytyymaksaavuokrat sekä teatterimme hashtagia #tampereenylioppilasteatteri


Tampereen Ylioppilasteatteri on 60 vuotta vanha harrastajateatteri, joka on toiminut, jo vuodesta 1998 nykyisissä tiloissaan. Pienkeräyksen ja varainkeruukampanjan taustalla oli kuitenkin jatkuva huoli teatterin peruskulujen kattamisesta. Harrastajateatterit nimittäin rahoittavat toimintaansa pääosin esityksistä ja tapahtumista saaduilla lipputuloilla sekä erilaisilla avustuksilla. Tampereen Ylioppilasteatterin toiminta oli ajoittain kokonaan säpissä, kun teatterin jäsenistö saati yleisö ei päässyt kokoontumaan Itsenäisyydenkadulle taiteen pariin korona sulkujen aikana.


Tampereen Ylioppilasteatterin taloudellinen tilanne näytti alkuvuodesta todella huonolta; vuokranmaksukyky uhkasi loppua ja tammikuussa 2022 alkaneet uudet rajoitukset eivät totisesti olosuhteita helpottaneet. Tampereen Ylioppilasteatterilla olivat arkea hätäkokoukset ja palaverit, joissa pohdittiin keinoja teatterin taloudellisen tilanteen pelastamiseksi. Jäsenten tahtotila teatterin tulevaisuuden turvaamiseksi on suuri, mutta toteuttamiskelpoiset keinot olivat koronarajoitusten vallitessa hyvin vähissä.


Valtion korona-avustukset suunnattiin pääosin kulttuurialan suuremmille toimijoille samalla, kun pienten teattereiden tuki huusi poissaoloaan. Ylioppilasteatterit ovat arvostettuja harrastajateattereita kautta maan, ja todella puolustamisen sekä pelastamisen arvoisia. Kampanjan pääkysymys olikin, että eihän heitetä teatterilaisia kulisseista kadulle?


Vaikka varainkeruukampanja päättyi, Tampereen Ylioppilasteatteria voi jatkossa tukea ryhtymällä kannatusjäseneksi. Seuraathan toimintaamme myös Instagramissa @tampereenylioppilasteatteri ja Facebookissa (Tampereen Ylioppilasteatteri)!


Grafiikat: Kiki Söderström