“KULISSEISTA KADULLE?” -VARAINKERUUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT!

Varainkeruukampanja “Kulisseista Kadulle” on päättynyt! Kiitos tuhannesti lahjoituksistanne! ♥


Tampereen Ylioppilasteatteri aloitti perjantaina 21.1.2022 pienkeräyksen teatteritoiminnan tukemiseksi ja pienkeräyksen ympärille rakentui varsinainen varainkeruukampanja, joka kulkee nimellä “Kulisseista kadulle?”


Kampanja oli käynnissä 20.4.2022 asti. Tänä aikana teatterimme sosiaalisen median kanavissa julkaistiin muistoja ja tärkeitä hetkiä TaYT:n jäseniltä läpi vuosien seuraajiemme nähtäviksi. Kutsuimme myös kaikki katsojat ja kävijät mukaan muisteloihin teatterimme hyväksi.


Kampanjanjassa käytettiin hashtageja #kulisseistakadulle #taytyymaksaavuokrat sekä teatterimme hashtagia #tampereenylioppilasteatteri


Tampereen Ylioppilasteatteri on 60 vuotta vanha harrastajateatteri, joka on toiminut, jo vuodesta 1998 nykyisissä tiloissaan. Pienkeräyksen ja varainkeruukampanjan taustalla on kuitenkin  pelko Tampereen Ylioppilasteatterin jatkuva huoli peruskulujen kattamisesta. Harrastajateatterit nimittäin rahoittavat toimintaansa pääosin esityksistä ja tapahtumista saaduilla lipputuloilla sekä erilaisilla avustuksilla. Tampereen Ylioppilasteatterin toiminta on ollut ajoittain kokonaan säpissä, kun teatterin jäsenistö saati yleisö ei ole päässyt kokoontumaan Itsenäisyydenkadulle taiteen pariin.


Tampereen Ylioppilasteatterin taloudellinen tilanne näytti alkuvuodesta todella huonolta; vuokranmaksukyky uhkasi loppua ja tammikuussa alkaneet uudet rajoitukset eivät totisesti olosuhteita helpottaneet. Tampereen Ylioppilasteatterilla olivat arkea hätäkokoukset ja palaverit, joissa pohdittiin keinoja teatterin taloudellisen tilanteen pelastamiseksi. Jäsenten tahtotila teatterin tulevaisuuden turvaamiseksi on suuri, mutta toteuttamiskelpoiset keinot olivat koronarajoitusten vallitessa hyvin vähissä.


Valtion korona-avustukset suunnattiin pääosin kulttuurialan suuremmille toimijoille samalla, kun pienten teattereiden tuki huusi poissaoloaan. Ylioppilasteatterit ovat arvostettuja harrastajateattereita kautta maan, ja todella puolustamisen sekä pelastamisen arvoisia. Kampanjan pääkysymys olikin, että eihän heitetä teatterilaisia kulisseista kadulle?


Voit edelleen tukea Tampereen ylioppilasteatteria lahjoituksen muodossa ryhtymällä kannatusjäseneksi! Seuraathan toimintaamme myös Instagramissa @tampereenylioppilasteatteri ja Facebookissa (Tampereen Ylioppilasteatteri)!


Grafiikat: Kiki Söderström