Klaara Haapanen ja Pyry Qvick Tampereen Ylioppilasteatterin taiteelliseen johtoon

Tampereen Ylioppilasteatterille on valittu uusi taiteellinen johto kaudelle 2019–2020. Tehtävässä aloittavat Klaara Haapanen ja Pyry Qvick. Taiteellisen johdon vastuulla on kauden ohjelmistotarjousten käsittely, ohjelmiston valinta yhteistyössä teatterin hallituksen kanssa sekä esitysten taiteellisessa prosessissa tukeminen.

 

Klaara Haapanen on Tampereen Konservatoriosta valmistunut ammattitanssija. Tampereen Ylioppilasteatterin jäseneksi hän on liittynyt vuonna 2016. Jäsenyytensä aikana Haapanen on ehtinyt olla mukana jo kolmessa pääohjelmistomme produktiossa. Ensimmäinen produktioista oli kokeilevampaa tyyliä edustanut Mao – Jumala on kaikkialla, toinen suursuosion saavuttanut Zombeja!-musikaali ja kolmas lauantaina 23.2.2019 ensi-iltansa saava SEITSEMÄN.

 

Haapanen suhtautuu tulevaan kauteen innolla. ”On kunnia saada toimia tässä tehtävässä. Toivon tulevalle kaudelle monipuolisuutta ja uskallusta. Olisi hienoa saada taloon paljon erilaisia luovan tekemisen muotoja”, Haapanen kertoo.

 

Pyry Qvick opiskelee draamakasvatusta Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Tampereen Ylioppilasteatteriin hän on liittynyt vuonna 2015.  Ennen valintaansa taiteelliseen johtoon Qvick on näytellyt kahdessa pääohjelmistomme esityksessä. Ensimmäinen näytelmistä oli informaatiotulvan aiheuttamaa ahdistusta pohtinut Jättiläinen ja toinen neljästä lyhytnäytelmästä koostunut Oma paikka. Tänä keväänä hän osallistui Tää on tätä – Monologeja ihmisyydestä -esityskokonaisuuteen sooloteoksellaan Uraputki. Lisäksi Qvick on esiintynyt ahkerasti sekä esittävän taiteen klubeillamme että erilaisissa improtapahtumissa.

 

Qvick on työparinsa kanssa samoilla linjoilla: ”Pesti on kieltämättä jännittävä ja vastuullinen. Uskon, että onnistumme osaltamme laatimaan monipuolisen ohjelmiston, josta jäsenistö voi saada vaihtelevaa kokemusta teatterin teosta. Toivon, että saamme kosolti rohkeita ohjaustarjouksia!”

 

Tampereen Ylioppilasteatterin ohjaustarjoushaku aukeaa perjantaina 1.3.2019 ja jatkuu aina maaliskuun loppuun asti. Haussa valitaan kolme teosta Tampereen Ylioppilasteatterin pääohjelmistoon kaudelle 2019–2020.