Haemme ohjelmistoon esitystä kesälle 2021!

Kesäinen tuulahdus talven keskelle!


Haemme kesän 2021 ohjelmistoon esitystä. Esityksen harjoituskausi ajoittuu touko- kesäkuulle, ja ensi-ilta on mahdollisesti kesäkuussa. Esityksiä tulee olemaan kesän aikana noin 15. Aikataulut ovat suuntaa antavia, ja sovittavissa tarpeiden mukaan.


Tarjottava esitys voi olla perinteistä kesäteatteria, tai jotain aivan muuta. Haemme monipuolista, rohkeaa ja kunnianhimoista ohjelmistoa, joka on tekijöidensä näköinen. Haluamme mahdollistaa jäsenistöllemme vaihtelevia näkökulmia teatterin työstämiseen.


Tarjoamme ohjaajillemme muunneltavissa olevan teatteritilan sekä innokkaat, aktiiviset ja taitavat harrastajamme kaikille tarvittaville esityksen osa-alueille. Tarjoamme apumme esityksen budjetoinnissa, aikataulutuksessa ja tuotannossa. Tampereen Ylioppilasteatteri sijaitsee hyvällä paikalla Tampereen keskustassa ja tavoittaa katsojia ikään, sukupuoleen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Teatterimme on toiminut jo vuodesta 1960.


Toivomme, että liität palkkatoiveen hakemukseen. Teatterimme on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka toiminta rahoitetaan pääasiassa esitysten lipputuloilla ja erilaisilla avustuksilla. Otathan tämän huomioon palkkatoiveessasi ja esityksen budjettia laatiessasi. Palkkaukseen vaikuttaa työkokemus ja koulutus. Matkakuluista voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. Kannustamme ulkopuolisen rahoituksen (esim. apurahan) hakemiseen. Huomioithan, että palkkaa voidaan maksaa ohjaajan lisäksi myös muille taiteellisesti päävastuullisessa tehtävässä toimiville. Produktiokohtaisen budjetin rajoissa palkka voidaan myös jakaa eri tekijöiden kesken.


Huomioithan, että teatterimme toimii harrastajavoimin. Jäsenistöstämme monet ovat työssäkäyviä tai opiskelijoita, jolloin harjoituskertoja on noin 30–40, suunnilleen 3–5 kertaa viikossa. Tilassa on mahdollista harjoitella sekä päivä- että ilta-aikaan työryhmän kesken sopien, mutta usein harjoitukset painottuvat arki-iltoihin.


Emme haastattele kaikkia hakijoita, joten panostathan hakemukseesi. Tarjoukset käsittelee Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto. Ohjelmistopäätöksen tekee lopulta teatterin hallitus taiteellisen johdon esityksen pohjalta.


Jos haluat tehdä Tampereen teatterikesästä entistä mielenkiintoisemman, HAE MUKAAN!


OHJAUSTARJOUKSEN HAKUOHJEET:


Kirjoita vapaamuotoinen ohjaustarjous, josta käyvät ilmi ainakin seuraavat asiat:


Sinusta:

  • Esittele hieman itseäsi: kuvaile taiteilijaidentiteettiäsi ja työkokemustasi teatterin / esitystaiteen / tanssin / muun vastaavan alalta (liitä mukaan CV)
  • Palkkatoiveesi

Tarjoamastasi esityksestä:

  • Esityksen nimi / esityksen työnimi
  • Mistä esitys kertoo? Mitkä ovat sen keskeiset ajatukset? Miksi esitys on tärkeä tehdä?
  • Mikä on esityksen kohderyhmä?
  • Arvioitu työryhmän koko ja kokoonpano
  • Arvioitu aikataulu, työsuunnitelma ja alustava budjetti
  • Tekijänoikeudet: mistä saatavilla ja selvitä tekijänoikeuskulut (tekstin tai mahdolliset musiikin tekijänoikeudet)
  • Kerro myös, mikäli haluat painottaa jotakin esityksen osa-aluetta erityisen paljon (musiikki / lavastus / puvustus / valot / äänet)
  • Ohjelmistoon valitun esityksen tarkka budjetti sekä harjoitus- ja esitysaikataulu tehdään yhdessä TaYT:n teatterisihteerin kanssa teatterin resurssit huomioiden.

Lähetä hakemuksesi 31.12.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: taiteellinenjohto@tayt.fi. Taiteellinen johto vastaa hakuajan puitteissa myös kysymyksiisi ohjaustarjoushakua koskien.


Aurinkoisin terveisin,
Sarah Nikolov ja Sanni Pakanen
Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen johto