Happy Birthday Wanda June

wandajuneOhjaus Tapio Ylinen
Tänä keväänä Tampereen Ylioppilasteatterilla nähdään kotimainen kantaesitys mestarikirjailija Kurt Vonnegutin näytelmästä. “Happy Birthday Wanda June” on kertomus isistä ja pojista, pasifismista ja militarismista sekä ihmisistä äärimmäisyyksien ristiaallokossa, Vonnegutin pirullisella huumorilla maustettuna tottakai.
_______________
Tampereen Ylioppilasteatterin ensemble, ohjaaja-dramaturgi Tapio Ylisen johdolla, ei kuitenkaan tyydy ainoastaan asettamaan näytelmää sellaisenaan näyttämölle, vaan esitys vie katsojansa modernin teatterin keinoin syvemmälle Vonnegutin ilkikuriseen maailmaan, jossa myös nuoret näyttelijät ja muusikot saavat äänensä kuuluviin.
_______________
Kurt Vonnegut (1922-2007) oli 1900-luvun merkittävimpiä amerikkalaisia satiirikkoja, jonka romaaneista on tehty useita näyttämö- ja elokuvasovituksia (mm. “Teurastamo 5” ja “Äiti Yö”). Hänen tuotantonsa, niin romaanit kuin esseekokoelmat, on suomennettu laajalti. Nyt nähtävä kantaesitys täydentää suomennettujen teosten kokonaisuutta.
_______________
Kaikki täällä on niin hyvällä tuulella: eläimet ja kuolleet sotilaat ja kaikki, jotka on joutunu sähkötuoliin ja kaikkee. Kaikki on niin ilosia siitä, mitä ne sitten tekikin, että ne pääsi tänne taivaaseen. Kukaan ei oo vihanen. Kaikki vaan pelaa koronaa. Niin että jos tekee mieli tappaa joku, niin ei kannata murehtia. Siitä vaan ja henki veks! Sen, jonka tapat, pitäis antaa sulle pusu.” -Wanda June, 8 vuotta
 
ESITYKSET
ENSI-ILTA 5.4.2013 klo 19.00
MUUT ESITYKSET
su 7.4. (klo 16)
ke 10.4.
ke 17.4.
to 18.4.
ke 24.4. (loppuunvarattu)
su 28.4. (klo 16)
pe 3.5. (PERUTTU sairastapauksen vuoksi)
ke 8.5. (loppuunvarattu)
la 11.5. (loppuunvarattu)
Esitykset klo 19.00 ellei toisin mainita
Esityksen kesto n. 2,5h (sis. väliajan)
TYÖRYHMÄ
Ohjaus:
Tapio Ylinen
Teksti:
Kurt Vonnegutin näytelmän pohjalta dramatisoinut Tapio Ylinen & työryhmä

Työryhmä:
Meerika Ahlqvist, Sari Degerlund, Mort Grankvist,Iira Halttunen, Sofia Kalvi, Elina Knaapi,Ville Lamminmäki, Marika Naumanen, Mimosa Norja, Risto Olenius, Lauri Pispa, Henry Pöyhiä, Jani Salo, Tiia Sorjonen, Veera Tapanainen, Markus Tapio, Klaara Tapper, Jarmo Tuominiemi, Anna-Kaisa Vuorinen

LIPUT
 
14€ peruslippu / 7€ opiskelijat,
eläkeläiset, työttömät
 
VARAUKSET
 
 
PRESSIKUVAT
(kuvat saa tarvittaessa isompina tuottaja Tiia Sorjoselta: atssorjonen(at)gmail.com)