HÄPEÄ 9.12.2021-29.1.2022


Häpeä. Tunne, joka saa posket punoittamaan, maan jalkojen alta sortumaan ja sydämen jyskyttämään. Ajatukset vilisevät syyttämään: kunpa vain voisi toimia toisin tai olla toisenlainen. Mitä kaikkea ihmiset tekevätkään tätä tunnetta välttääkseen tai sitä vastaan kapinoidakseen? 

Tampereen Ylioppilasteatterin näytelmä Häpeä kertoo ihmisten kiemuroinneista häpeän häkissä. Se kertoo häpeän tunteesta, joka on osa elämäämme siinä missä muutkin tunteet, mutta joka pahimmillaan muuttuu osaksi ihmistä ja ohjailee toimintaamme häkkimäisinä rajoituksina samalla muistuttaen, ettei meistä kukaan ole täydellinen.


NÄYTÖKSEN ESITYSAJAT: 

To 9.12. ensi-ilta 18.30

Pe 10.12. esitys 18.30 

Su 12.12. päivänäytös klo 14 ja iltanäytös klo 18.30

Ti 14.12. 18.30 + keskustelutilaisuus

Ke 15.12. 18.30 + keskustelutilaisuus

Ti 11.1. 18.30 + keskustelutilaisuus 

To 13.1. 18.30 + keskustelutilaisuus

Ma 17.1. 18.30 + keskustelutilaisuus

Pe 21.1. 18.30 

To 25.1. 18.30 + keskustelutilaisuus

La 29.1. päivänäytös 14 + keskustelutilaisuus ja iltanäytös 18.30


Näytöksissä ovet aukeavat teatterille 20 minuuttia ennen esityksen alkua. Varatut liput näytökseen tulee lunastaa 15 minuuttia ennen näytöksen alkua. Näytöksen kesto on noin puolitoista tuntia. Näytös sisältää väliajan. 


Osa näytöksistä sisältää keskustelutilaisuuden, jossa katsoja voi halutessaan osallistua näytelmän jälkeen keskustelemaan häpeän aiheesta ja näytelmän herättämistä ajatuksista. Keskustelutilaisuuksissa on mukana ohjaaja Kaisa Eräpuro. Keskustelutilaisuuden kesto on noin 30-45 minuuttia. 


LIPPUJEN HINNAT: 

Peruslippu 15 e 

Alennuslippu 8 e (opiskelija, työtön, varushenkilö, eläkeläinen)

Ryhmäalennukset neuvoteltavissa, kysy rohkeasti. Ryhmäalennuksia on mahdollista hyödyntää yli kymmenen henkilön ryhmissä.


VARAA LIPUT


TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Työryhmä

Ohjaus: Kaisa Eräpuro 

Valo- ja äänitekniikka: Oiva Suonio ja  Hilja Koivisto

Puvustus: Emmi Wargh

Tuotanto: Minna Arpiainen, Iris Mikkonen ja Jessica Leino

Juliste ja grafiikka: Anni Helminen ja Nea Vaskelainen 

Valokuvat: Aalto Puutio ja Minna Arpiainen 

Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen esityskummi: Saija Nygård

Esiintyjät: Tino Karttunen, Sannimari Kokkinen, Elina Harju, Sini-Tuulia Norrbacka, Ida Pajunen, Iris Mikkonen, Mesi Pollari, Juuso Lindberg, Senja Kota-aho ja Tuomas Pirilä


TURVALLINEN TEATTERIVIERAILU

Tampereen Ylioppilasteatterin katsomossa on 60 paikkaa. Varmista paikkasi varaamalla liput ennakkoon.Teatterissamme on mahdollista maksaa kortilla ja käteisellä. 


Teatterissamme noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Meillä on häirinnän ja epäasiallisen kohteluun nollatoleranssi. Mahdollisten ongelmatilanteiden ilmaantuessa puutumme asiaan. 


Teatterissa huomiomme myös vallitsevan COVID-19 tilanteen. Vaadimme kävijöiltä esitettäväksi koronapassin, jotta jokaisen teatterivierailu on mahdollisimman turvallinen.  Teatterin WC-tiloissa on käsienpesumahdollisuus sekä saatavilla on käsidesiä. Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.


Teatterillamme on mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien pitämiseen. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Otathan muut kävijät huomioon, etkä tule teatteriesitykseen sairaana. Varaamasi lippu on mahdollista perua ja vaihtaa toiseen näytökseen. 


ESTEETTÖMYYS

Teatterin tila on valitettavasti esteellinen lukuisine portaineen ja kynnyksineen. Teatterillamme ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli mukaan tulee avustaja. Avustajan lippu on maksuton. Tarkempia esteettömyys- ja saavutettavuustietoja saat teatterisihteeriltä: teatterisihteeri@tayt.fi tai puhelimitse: 050 501 3923. 


Teatterissamme on sukupuolittamattomat WC-tilat.


SISÄLTÖVAROITUKSET 

Näytelmä sisältää ahdistuneisuutta kuvaavia kohtauksia, kiroilua, kovia ääniä ja vilkkuvia valoja. Voi järkyttää herkimpiä katsojia. Näytöstä suosittelemme yli viisitoista vuotiaille.