HÄPEÄ 9.12.2021-19.2.2022


Häpeä on tunne, joka saa posket punoittamaan, maan jalkojen alta sortumaan ja sydämen jyskyttämään. Ajatukset vilisevät: kunpa voisin toimia toisin tai olla toisenlainen.  Mitä kaikkea ihmiset tekevätkään häpeää välttääkseen tai sitä vastaan kapinoidakseen?


Tampereen Ylioppilasteatterin näytelmä HÄPEÄ käsittelee ihmisten kiemurointeja häpeän tunteessa. Häpeä kuuluu osaksi elämää, se ohjaa ihmisiä ja yhteisöjä toimimaan halutulla tavalla. Pahimmillaan häpeä kuitenkin hallitsee toimintaamme häkkimäisinä rajoituksina.


ESITYSAJAT: 

To 9.12. ensi-ilta klo 18.30

Pe 10.12. klo 18.30 

Su 12.12. päivänäytös klo 14 ja iltanäytös klo 18.30

Ti 14.12. klo 18.30

Ke 15.12. klo 18.30

Ti 11.1. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden PERUTTU

To 13.1. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden PERUTTU

Su 16.1. klo 18.30  PERUTTU

Ma 17.1. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden PERUTTU

Pe 21.1. klo 18.30  PERUTTU

Ti 25.1. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden PERUTTU

La 29.1. päivänäytös klo 14.00 ja iltanäytös klo 18.30 PERUTTU


Sekä uudet näytösajat:


ma 7.2. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden PERUTTU
ke 9.2. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden PERUTTU
su 13.2. klo 18.30
ke 16.2. klo 18.30 sisältäen keskustelutilaisuuden LOPPUUNVARATTU
la 19.2. klo 14.00 LOPPUUNVARATTU

la 19.2. klo 18.30 LOPPUUNVARATTU


Teatterin ovet avautuvat 45min ennen esitystä. Varatut liput näytökseen tulee lunastaa 15 minuuttia ennen näytöksen alkua. Näytöksen kesto on noin puolitoista tuntia. Näytös sisältää väliajan. 


Osa näytöksistä sisältää keskustelutilaisuuden, jossa katsoja voi halutessaan osallistua näytelmän jälkeen keskustelemaan häpeän aiheesta ja näytelmän herättämistä ajatuksista. Keskustelutilaisuuksissa on mukana ohjaaja Kaisa Eräpuro. Keskustelutilaisuuden kesto on noin 30-45 minuuttia. 


LIPPUJEN HINNAT: 

Peruslippu 15 e 

Alennuslippu 8 e (opiskelija, työtön, varushenkilö, eläkeläinen)

Ryhmäalennukset neuvoteltavissa, kysy rohkeasti. Ryhmäalennuksia on mahdollista hyödyntää yli kymmenen henkilön ryhmissä.


VARAA LIPUT


TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Työryhmä

Ohjaus: Kaisa Eräpuro 

Tuotanto: Minna Arpiainen ja Iris Mikkonen

Valosuunnittelu: Oiva Suonio ja Hilja Koivisto

Pukusuunnittelu: Emmi Wargh

Juliste ja grafiikat: Anni Helminen ja Nea Vaskelainen 

Valokuvat: Aalto Puutio ja Minna Arpiainen 

Tampereen Ylioppilasteatterin taiteellinen esityskummi: Saija Nygård

Esiintyjät: Tino Karttunen, Sannimari Kokkinen, Elina Harju, Sini-Tuulia Norrbacka, Ida Pajunen, Iris Mikkonen, Mesi Pollari, Juuso Lindberg, Senja Kota-aho ja Tuomas Pirilä

Musiikit: KAS:ST, NTO ja Sofiane Pamart


TURVALLINEN TEATTERIVIERAILU

Tampereen Ylioppilasteatterin katsomossa on 60 paikkaa. Varmista paikkasi varaamalla liput ennakkoon.Teatterissamme on mahdollista maksaa kortilla ja käteisellä. 


Teatterissamme noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Meillä on häirinnän ja epäasiallisen kohteluun nollatoleranssi. Mahdollisten ongelmatilanteiden ilmaantuessa puutumme asiaan. 


Teatterissa huomiomme myös vallitsevan COVID-19 tilanteen. Suosittelemme kaikkia katsojia pitämään koko teatterivieraillun ajan maskia. Teatterin WC-tiloissa on käsienpesumahdollisuus sekä saatavilla on käsidesiä. Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Lisäksi meillä on käytössä vain 50% asiakaspaikoista, joten turvavälit on helpompi toteuttaa.


Teatterillamme on mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien pitämiseen. Otathan muut kävijät huomioon, etkä tule teatteriesitykseen sairaana. Varaamasi lippu on mahdollista perua ja vaihtaa toiseen näytökseen. 


ESTEETTÖMYYS

Teatterin tila on valitettavasti esteellinen lukuisine portaineen ja kynnyksineen. Teatterillamme ei ole käytössä induktiosilmukkaa. Ilmoitathan lippuvarausta tehdessäsi, mikäli mukaan tulee avustaja. Avustajan lippu on maksuton. Tarkempia esteettömyys- ja saavutettavuustietoja saat teatterisihteeriltä: teatterisihteeri@tayt.fi


Teatterissamme on sukupuolittamattomat WC-tilat.


SISÄLTÖVAROITUKSET 

Näytelmä sisältää ahdistuneisuutta kuvaavia kohtauksia, kiroilua, kovia ääniä ja vilkkuvia valoja sekä teatterisavua. Voi järkyttää herkimpiä katsojia. Näytöstä suosittelemme yli viisitoista vuotiaille.